Bloedgroepdieet 5,9/10
Het bloedgroepdieet heeft als uitgangspunt:
- dat de bloedgroep zou bepalen welke voedingsmiddelen goed zijn voor iemand
- welke voedingsmiddelen men beter kan laten staan.
Het Bloedgroepdieet is niet alleen ontwikkeld om af te vallen, maar het zou het afvallen wel bevorderen en stimuleren. Bij het bloedgroepdieet wordt namelijk de stofwisseling gestimuleerd. Het idee van deze methode is dat het lichaam in balans wordt gebracht, waardoor het lichaam zijn afvalstoffen verwijderd die in het lichaamsvet zijn opgeslagen.
De basis van het bloedgroepdieet is niet al te moeilijk; men moet voedingsmiddelen zien te vermijden die onverenigbaar zijn met de bloedgroep. Je kunt dus zeggen dat men bij het bloedgroepdieet voedsel moet eten wat bij je bloedgroep past.
Het immuunsysteem wordt versterkt doordat men voeding vermijdt die afweerreacties oproept. Dit levert een belangrijke bijdrage aan het ontlasten van het systeem, dat men minder snel moe is waardoor men dus energieker is en de stofwisseling verbetert met gewichtsverlies als gevolg.
Overzicht bloedgroepen
Bloedgroep A
- AlgemeenAls men bloedgroep A heeft, kan men het best zo veel mogelijk vegetarisch eten. Hiernaast zijn veel koolhydraten en weinig vet en zuivel ook zeer goed voor mensen met bloedgroep A
- Belangrijke voedingsmiddelen• makreel
• zalm
• sojaproducten
• olijfolie
• linzen
• broccoli
• spinazie
• sojaproducten
• abrikozen
• ananas,
• groene thee en koffie - Vermijden voedingsmiddelen• vlees
• zuivelproducten
• kidneybonen
• tarwe Bloedgroep B
- AlgemeenAls men bloedgroep B heeft, kan men het best voor een gevarieerde voeding kiezen. Afwisselen met vlees, vis, groenten en granen doet men goed. Bloedgroep B is de enige bloedgroep die goed zuivelproducten verdraagt.
- Belangrijke voedingsmiddelen• sardines
• yoghurt
• olijfolie
• limabonen
• rijstproducten
• worteltjes
• bananen
• druivensap.
• Vlees
• Vis
• Lever
• bladgroenten - Vermijden voedingsmiddelen• maïs
• pinda’s
• tarwe Bloedgroep AB
- AlgemeenBloedgroep AB combineert de voor- en nadelen van de bloedgroepen A en B
- Belangrijke voedingsmiddelen• lamsvlees
• vis; forel
• kwark
• pinda’s
• rijstproducten
• komkommer
• kersen
• zuivelproducten
• groene groenten
• ananas - Vermijden voedingsmiddelen• rood vlees
• tarwe
• kidneybonen
• maïs Bloedgroep O
- AlgemeenAls men bloedgroep O heeft kan men het beste eiwitten gebruiken en zo min mogelijk koolhydraten. Tarwe en enige andere graansoorten kunnen problemen geven.
- Belangrijke voedingsmiddelen• rundvlees
• lamsvlees
• kabeljauw
• tong,
• fèta
• walnoten
• uien
• andijvie
• pruimen
• zeegroenten
• gejodeerd zout
• rood vlees
• boerenkool
• spinazie
• broccoli - Vermijden voedingsmiddelen• tarwe
• maïs
• witte bonen
• kool
• spruitjes
• bloemkool
Beoordeel:
Review overzicht
5,9 / 10
aantal stemmen:103
* zijn verplichte velden. Alleen leden van dietenlijst kunnen deze functie gebruiken. Wij respecteren je privacy en je emailadres wordt enkel gebruikt om je stem te verifiëren. Deze wordt niet aan derde gegeven.
Online voedingsdagboek bijhouden
Online je voeding, beweging en je gewicht bijhouden met duidelijke en overzichtelijke grafieken en stel je dieetplan op om je
streefgewicht te halen. Maak dan makkelijk en snel een account aan op Voedingswaardetabel.nl.
Wil je voor jezelf bijhouden? Kies dan Registreer individueel of ben je b.v. een diëtist en wil je zelf accounts beheren coor je cliënten, kies dan registreren als professional.
Top dieten uit de categorie eetgewoontes
Best beoordeeld
Meest bekeken