Nori-rolletjes met tonijn
Recept informatie
Dieetcategorie: Calorie arm
Personen: 4
Menugang: Voorgerecht
Bereidingstijd: 10-20
Ingrediënten
400 gr. Koshihikaririjst
80 ml. Rijstazijn
2 eetl. Suiker
1.5 theel. Zout
6 Geroosterde Norivellen
120 gr. Sashimi tonijn
130 gr. Komkommer
200 gr. Avocado
2 eetl. Ingemaakte gember
1.5 theel. W asabipasta
Bereiding
Dit gerecht is voor 36 nori-rolletjes.
Snijd de sashimi tonijn in dunne stukjes. Verwijde de zaadlijst van de komkommer en snijd deze in dunne plakjes. Maak van de advocado en ingemaakte gember ook dunne plakjes.
Doe de koshihikaririjst in een pan met kokend water. Laat deze zonder deksel koken tot deze ent mals is. Giet de rijst af en laat deze ongeveer 5 minuten staan. Roer de azijn, suiker en het zout erdoor en laat het geheel afkoelen.
Leg een vel nori met de ruwe kant naar boven op een bamboematje. Doop je vingers in het water en spreid 1/6de van de rijst uit over de nori. Zorg dat u ongeveer een rand van drie centimeter vrij houd aan de kant die het dicht bij u ligt. Druk de rijst stevig aan.
Maak met je vingers in het midden van de rijst en in de lengterichting een groef. Leg daarin 1/6de van de tonijn, komkommer avocado, gember en wasabipasta.
Rol het matje strak op, te beginnen bij de rand die het dichts bij u ligt. Haal het matje weg zodra de rol klaar is. Snijd de rol in zes stukken en leg deze stukken op een serveerschaal.
Herhaal dit met de overgebleven ingrediënten.
Serveer de rolletjes met sojasaus, ingemaakte gember en wasabi.
Aantal calorieën per protie: 58 Kcal. per portie.
Meer informatie over caloriearme diëten: Caloriearme Diëten
Bekijk meer Calorie arm recepten