Chorizo tortilla's met kaas
Recept informatie
Dieetcategorie: Calorie arm
Personen: 4
Menugang: Hoofdgerecht
Bereidingstijd: 10-20
Ingrediënten
1 Rode paprika
50 gr. Fijngesneden cilantro
3 Bosuitjes
2 Verse rode pepers
2 eetl. verse limoensap
1 Teentje knoflook (fijngehakt)
1 mespuntje Zout
3 Bloem tortilla's (25 cm omvang) of pizzabodem
225 gr. Chorizo
120 gr. Grof geraspte milde chedder kaas
120 gr. Grof geraspte jonge kaas
Bereiding
De salsa:
Halveer de paprika's en verwijder de zaadlijsten. De halve paprika's door de lengte in dunne reepjes snijden. De bosuitjes in dunne ringetjes snijden en bij de paprika voegen.
Alle ingrediënten door elkaar mengen en dit op kamertemperatuur 2 uur laten staan (de verschillende smaken mengen zich dan met elkaar)
Chorizo uit de verpakking halen en deze verkruimelen. Onder voortdurend roeren de chorizo bakken in een koekenpan (zo'n 8 minuten). Haal met een spatel de chorizo uit de braadpan en leg het op keukenpapier, om de chorizo hierop te laten uitlekken.
Verwarm de oven voor op 230 graden Celsuis. Meng de jonge kaas en chedder kaas samen in een kom door elkaar.
Leg de tortilla's op de bakplaat en verdeel de chorizo hierover en zorg ervoor dat je ongeveer 1 centimeter van de kant blijft. Strooi de kaasmengsel over de chorizo.
Leg de tortilla's voor 10 minuten in oven zodat deze kan bakken. De korstjes moeten knapperig en goudbruin zijn. Leg de gebakken tortilla's op een bord en schenk er wat salsa over. De salsa die over is serveer je er apart bij
Aantal calorieën per protie: 800 Kcal. per portie
Meer informatie over caloriearme diëten: Caloriearme Diëten
Bekijk meer Calorie arm recepten