Vissoep
Recept informatie
Dieetcategorie: Calorie arm
Personen: 4
Menugang: Soepen
Bereidingstijd: 10-20
Ingrediënten
25 gr. Margarine
35 gr. Bloem
1 L. Water
15 gr. Visbouillonpoeder
0.5 theel. Knoflookpoeder
1 Mespuntje Sambal
50 gram Koolvisfilets
0.5 Blik Garnalen uit blik
1 Mespuntje Peterselie
1 Mespuntje Selderij
1 Mespuntje Bieslook
1 Mespuntje Tijm
25 Milliliter Koffieroom
Zout
Peper
Bereiding
Smelt de margarine en voeg de knoflookpoeder, tijm en sambal toe. Hierna de bloem toevoegen en goed doorroeren. Deze 2 tot 3 minuten goed laten opwarmen. Voeg een vierde deel water direct toe en roer dit met de garde tot een gladde massa. Laat dit eventjes doorkoken.
Voeg nu het resterende water toe en roer het geheel goed door tot een gladde massa zonder klontjes. (even laten koken) Doe de visbouillonpoeder, garnalen uit blik inclusief het vocht, in stukjes gesneden koolvis en kruiden bij de gladde massa. Roer dit voorzichtig door met een houten lepel.
Breng de soep nu nogmaals aan de kook en proef deze op smaak. (evt, zout en/of peper naar smaak toevoegen). De soep niet langer als 10 minuten laten koken. Voeg net voor het serveren van de soep de koffieroom erdoor.
Aantal calorieën per protie: 100 Kcal. per portie
Meer informatie over caloriearme diëten: Caloriearme Diëten
Bekijk meer Calorie arm recepten