• Eetdagboek

    Weet wat je eet door het dagboek van voedingswaardetabel bij te houden. Probeer nu een maand gratis!

    Maak account
lees meer

Artikel

Essentiële elementen van een gezonde en gevarieerde keuken
Voor een gezonde levensstijl heb je de juiste…

Essentiële elementen van een gezonde en gevarieerde keuken
Voedingswaardetabel dieetdagboek

Dieetdagboek

Weten wat je echt eet? Registreer je voor een online dieetdagboek!

voedingswaardetabel.nl
Dieetkorting

Acties (0)

Pak uw voordeel met deze geweldige dieet acties en kortingen

bekijk acties
 

Ajam Boemboe Bali

Recept informatie

Dieetcategorie: EGA
Personen: 1
Menugang: Hoofdgerecht
Bereidingstijd: 10-20

Ingrediënten

135 gr. Kipfilet

125 gr. Uien

30 gr. Tomatenpuree

1/2 tl. Sambal

1/2 tl. Gemberpoeder

1/4 tl. Serepoeder

Knoflookpoeder

Ketjap asin

Citroensap

Zout

 

Bereiding

Bestrooi de kip met zout en bak deze in de koekenpan op het panfitvel lekker bruin en gaar. Meng de tomatenpuree met 1/2 dl water en laat dit even aan de kook komen.

 

Roer de koflookpoeder , sambal , gemberpoeder en serepoeder door elkaar en voeg toe aan het tomatenmengsel.

 

Fruit de ui glazig en voeg deze samen met de kip toe aan het tomatenmengsel. Laat alles in 30 minuten gaar worden.

 

Breng op smaak met de ketjap , wat citroensap en evetueel wat zoetstof.


 

Meer informatie over de EGA methode: Het EGA Dieet

 

Bekijk meer EGA recepten

Volg ons