Ajam Boemboe Bali
Recept informatie
Dieetcategorie: EGA
Personen: 1
Menugang: Hoofdgerecht
Bereidingstijd: 10-20
Ingrediënten
135 gr. Kipfilet
125 gr. Uien
30 gr. Tomatenpuree
1/2 tl. Sambal
1/2 tl. Gemberpoeder
1/4 tl. Serepoeder
Knoflookpoeder
Ketjap asin
Citroensap
Zout
Bereiding
Bestrooi de kip met zout en bak deze in de koekenpan op het panfitvel lekker bruin en gaar. Meng de tomatenpuree met 1/2 dl water en laat dit even aan de kook komen.
Roer de koflookpoeder , sambal , gemberpoeder en serepoeder door elkaar en voeg toe aan het tomatenmengsel.
Fruit de ui glazig en voeg deze samen met de kip toe aan het tomatenmengsel. Laat alles in 30 minuten gaar worden.
Breng op smaak met de ketjap , wat citroensap en evetueel wat zoetstof.
Meer informatie over de EGA methode: Het EGA Dieet
Bekijk meer EGA recepten