Pastasalade met gorgonzola en kip
Recept informatie
Dieetcategorie: EGA
Personen: 2
Menugang: Salades
Bereidingstijd: 10-20
Ingrediënten
Dressing:
1 el. olijfolie
1 Knoflook
1 Ui
8 Zongedroogde tomaatjes in reepjes
1 el. Kappers
1 el . Fijngehakte basilicum
Zout
Peper
Salade:
100 gr. Fusilli
25 gr. Gerookte kip
4 Tomaten
4 Stengels bleekselderij
15 gr. Kaas
2 lepels witte wijnazijn
30 gram bruin stokbrood
Bereiding
Dressing:
Snijd het uitje in fijne stukjes en doe hetzelfde met de knoflook. Maak van de zongedroogde tomaten fijne reepjes. Bak de knoflook en ui. Voeg de witte wijn azijn toe samen met de zongedroogde tomaten en kappertjes. Laat het in zijn geheel even een paar minuten inkoken.
Als de dressing is afgekoeld de basilicum, zout en peper toevoegen.
Salade:
Kook de fusilli en laat deze afkoelen. Maak van de kip, tomaat, bleekselderij en gorgonzola kleine stukjes en doe ze bij de afgekoelde fusilli. voor het serveren de dressing erdoor mengen
Meer informatie over de EGA methode: Het EGA DieetBekijk meer EGA recepten