Tonijnsalade Peruaans
Recept informatie
Dieetcategorie: Glutenvrij
Personen: 4
Menugang: Salades
Bereidingstijd: 10-20
Ingrediënten
400 gr. Aardappelen
200 gr. Rode uien
1 Zachte, rijpe avocado
3 eetl. Mayonaise (gluttenvrij)
2 Chilipepers
2 Blikjes tonijn
1 Krop ijsbergsla
Bereiding
Schil de aardappelen en snijd ze in de lengte twee maal doormidden. Verdeel ze in niet te dunne plakken. Zet de aardappelen op met wat zout in een pan water en kook de aardappelschijfjes in 5 tot 7 minuten beetgaar. Giet de aardappelen af in een zeef en spoel ze af met koud water. Laat de aardappelen afkoelen.
Maak de uien schoon en snijd ze in dunne plakjes. Schil de advocado en verwijder de pitten. Prak de advocado fijn met een vork. Roer de mayonaise (glutenvrij) door de advocado.
Was de pepers en verwijder de zaadlijsten. Snijd de pepers in de lengte doormidden en maak er dunnen halve ringetjes van. Laat de tonijn uitlekken in een zeef en verdeel de tonijn in grove stukjes.
Meng nu de aardappelstukjes met driekwart van de rode uien, de advocadomouse en de peperringetjes. Schep als laatst de tonijn door de salade.
Voeg naar smaak nog wat zout toe en serveer de salade op een bedje van ijsbergsla. Garneer de salade met de overgebleven uienringen.
Meer informatie over Het Gluttenvrij dieet: Het Gluttenvrij dieet
Bekijk meer Glutenvrij recepten