Gemarineerde champignons
Recept informatie
Dieetcategorie: Koolhydraatarm
Personen: 4
Menugang: Hoofdgerecht
Bereidingstijd: 10-20
Ook geschikt voor Atkinsdieet: Fase 1
Ingrediënten
2 Bakjes champignons
1 Kleine ui
2 Teentjes knoflook
2 eetl. Citroensap
6 eetl. Olijfolie
1 theel. Italiaanse kruiden
4 Takjes peterselie
1 Zakje waterkers
Zout
Peper
Bereiding
Maak de champignons schoon met keukenpapier. Ui en knoflook pellen en fijn snipperen.
In een pan champignons, ui, knoflook, citroensap, olie en Italiaanse kruiden aan de kook brengen en 2 á 3 minuten zachtjes laten koken.
Breng het geheel op smaak met zout en peper. Neem de pan van het vuur en peterselie erboven fijnknippen en erdoor scheppen. Circa 1 uur laten staan.
Waterkers over vier borden verdelen en de champignons opnieuw aan de kook brengen. Vuur bij het koken van de champignons direct uitzetten en champignons over waterkers verdelen.
Bevat per eenpersoonsportie: 3 gram koolhydraten.
Meer informatie over koolhydraatarme diëten: Koolhydraatarme Diëten
Bekijk meer Koolhydraatarm recepten