Tongfilets met garnalen
Recept informatie
Dieetcategorie: Koolhydraatarm
Personen: 4
Menugang: Hoofdgerecht
Bereidingstijd: 20-30
Ook geschikt voor Atkinsdieet: Fase 1
Ingrediënten
2 Sjalotjes
150 gr. Champignons
750 gr. Mosselen
1 dl. Droge witte wijn
1 eetl. Boter
1 Pot visfond (380 ml.)
800 gr. Tongfilets
1 Bekertje créme fraîche
1 Eierdooier
75 gr. Garnalen
Bereiding
Sjalotjes pellen en fijnsnipperen en champignons schoonvegen met wat keukenpapier.
Snijd de champignons in plakjes en boen de mosselen schoon onder stromend water; kapotte exemplaren en mosselen die na tik op het aanrecht niet dichtgaan, weggooien.
In een grote pan de mosselen met cider aan de kook brengen. De mosselen op hoog vuur met deksel op de pan in circa 5 minuten gaar koken. Dichte mosselen weggooien.
Mosselkookvocht zeven. Mosselen, op 4 stuks na uit de schelpen nemen en in een steelpan boter smelten. Sjalotjes ongeveer 1 minuut fruiten en de champignons circa 2 minuten zachtjes meebakken. Op smaak brengen met zout en peper.
In steelpan mosselkookvocht en 125 ml visfond inkoken tot er ongeveer 1 dl ontstaat. Tongfilets oprollen en vaststeken met cocktailprikkers. In de pan rest van visfond aan de kook aanbrengen.
Tongrolletjes in fond in voor ongveer 4 minuten gaar pocheren. Intussen créme fraîche met ingekookt vocht net aan de kook brengen. Eierdooier loskloppen en beetje bij beetje 4 eetlepels hete créme fraîche erdoor kloppen.
Tongfilet met schuimspaan uit pan scheppen, even laten uitlekken en over vier (borden verdelen. Bestrooi het geheel met zout en peper.
Cocktailprikkers van de vis verwijderen. Eierdooiermengsel langzaam bij créme fraîche schenken en goed erdoor kloppen. Saus al roerend tot net onder de kook verwarmen.
Mosselen, garnalen en champignons erdoor scheppen. De saus over de tongfilets schenken en garneren met mosselen in schelp.
Bevat per eenpersoonsportie: 3 gram koolhydraten.
Meer informatie over koolhydraatarme diëten: Koolhydraatarme Diëten
Bekijk meer Koolhydraatarm recepten