Thaise biefstuk salade
Recept informatie
Dieetcategorie: Koolhydraatarm
Personen: 2
Menugang: Hoofdgerecht
Bereidingstijd: > 30
Ingrediënten
2 Kleine biefstukjes
1 eetl. Nam pla
2 theel. Ketjap asin
1 eetl. Limoensap
1 theel. Gehakte gember
1 Spaanse peper
100 gr. Peultjes
4 Lenteuitjes
1/3 Komkommer
Handjevol tauge
1 eetl. Olijfolie
Verse koriander (om te garneren)
Zwarte peper
Zeezout
Bereiding
Maak de spaanse peper schoon en verwijder de zaadlijsten. Hak het in kleine stukjes. Maak de peultjes schoon en snij de lenteuitjes in ringen. De komkommer in mooie reepjes snijden.
Maak een dressing van de nam pla, ketjap asin, limoensap, gember en Spaanse peper.
Blancheer de peultjes één minuut in kokend water waaraan een beetje zout is toegevoegd en spoel ze daarna af onder koud water en droog ze met een stukje keukenpapier.
Meng de groenten door de dressing en verdeel ze over twee borden. Verhit de olie in een pan en bak de biefstukjes circa in 3 minuten gaar aan elke kant (of langer als je ze doorbakken wilt hebben).
Snijd de biefstukjes in dunnen reepjes en verdeel ze over de borden. Garneer de bordjes met wat gehakte koriander.
Bevat per portie: 6 gram koolhydraten.
Meer informatie over koolhydraatarme diëten: Koolhydraatarme Diëten
Bekijk meer Koolhydraatarm recepten