Griekse fetaburger
Recept informatie
Dieetcategorie: Libelle Dieet
Personen: 4
Menugang: Lunch / Brunch
Bereidingstijd: < 10
Ingrediënten
350 gr. Lamsgehakt
60 gr. Zachte feta
2 el. Verse munt
150 gr. Bladspinazie, diepvries
1 el. Citroensap
1 Eiwit
4 Hamburgerbroodjes
2 rijpe vleestomaten
Versgemalen zwarte peper
Zout
Voor de saus:
150 gr Komkommer
75 gr. Halfvolle yoghurt
1 el. Verse dille
1 Teentje knoflook
Snufje zout
Bereiding
Verkruimel de feta en snij de tomaat in dunne plakken. Hak de verse munt in kleine stukjes en sla het ewit stijf.
Kneed het gehakt met de feta, munt, spinazie, citroensap, eiwit en wat zout en peper. Vorm er met de hand 4 gelijke burgers van. Leg de burgers op een houtskoolvuur of in een licht ingevette grillpan en bak ze gaar en mooi bruin, ca. 4-5 minuten aan elke kant.
Snij de komkommer in blokjes en hak de dille fijn. Pers het teentje knoflook in een knoflookpers.
Meng voor de saus alle ingrediënten door elkaar. Snijd de broodjes open. Beleg ze met plakken tomaat en de burgers en schep een lepel van de saus erop.
Serveertip: Lekker met een gemengde salade met zwarte olijven en tomaat.
Meer informatie over het Libelle Dieet: Het Libelle Dieet
Bron: Libelledieet
Bekijk meer Libelle Dieet recepten