• Eetdagboek

    Weet wat je eet door het dagboek van voedingswaardetabel bij te houden. Probeer nu een maand gratis!

    Maak account
lees meer

Artikel

De beste diëten van 2024
Wat zijn de beste diëten van 2024? Lees het hier.…

De beste diëten van 2024
Voedingswaardetabel dieetdagboek

Dieetdagboek

Weten wat je echt eet? Registreer je voor een online dieetdagboek!

voedingswaardetabel.nl
Dieetkorting

Acties (0)

Pak uw voordeel met deze geweldige dieet acties en kortingen

bekijk acties
 

Vissoep

Recept informatie

Dieetcategorie: Libelle Dieet
Personen: 4
Menugang: Soepen
Bereidingstijd: 10-20

Ingrediënten

350 gr. Aardappelen, in stukken
2 Uien, in dunne ringen
2 Preien, in dunne ringen
3 Takjes tijm
2 Blaadjes laurier
25 gr. Bboter
1 1/2 L. Visbouillon
750 gr. In stukken gesneden visfilet (kabeljauw, wijting, tong, schar)
16 mosselen in de schelp
3-4 el. Fijngesneden peterselie
125 gr. Hollandse garnalen
Zout

Peper

 

Bereiding

Snijd de aardappelen ins tukken en de uien in dunne ringen. Snij de prei in dunne ringen en maak van de vis allemaal kleine stukjes.

 

Kook de aardappelen in circa 10 min. bijna gaar en giet ze af. Bak de ui en de prei samen met de tijm en laurier op zacht vuur circa 10 min. in de boter. Voeg de aardappelen en visbouillon toe en breng alles aan de kook.

 

Voeg de visfilet en mosselen toe en laat de soep nog 5-10 min. zachtjes trekken. Roer er dan de peterselie en garnalen door, verwarm alles goed en breng op smaak met zout en peper.


Serveertip: Serveer er een sneetje geroosterd witbrood bij (80 kcal extra).

Aantal calorieën: 355 Kcal. per persoon.

 

Meer informatie over het Libelle Dieet: Het Libelle Dieet

 

 

Bekijk meer Libelle Dieet recepten

Volg ons