Vissoep
Recept informatie
Dieetcategorie: Libelle Dieet
Personen: 4
Menugang: Soepen
Bereidingstijd: 10-20
Ingrediënten
350 gr. Aardappelen, in stukken
2 Uien, in dunne ringen
2 Preien, in dunne ringen
3 Takjes tijm
2 Blaadjes laurier
25 gr. Bboter
1 1/2 L. Visbouillon
750 gr. In stukken gesneden visfilet (kabeljauw, wijting, tong, schar)
16 mosselen in de schelp
3-4 el. Fijngesneden peterselie
125 gr. Hollandse garnalen
Zout
Peper
Bereiding
Snijd de aardappelen ins tukken en de uien in dunne ringen. Snij de prei in dunne ringen en maak van de vis allemaal kleine stukjes.
Kook de aardappelen in circa 10 min. bijna gaar en giet ze af. Bak de ui en de prei samen met de tijm en laurier op zacht vuur circa 10 min. in de boter. Voeg de aardappelen en visbouillon toe en breng alles aan de kook.
Voeg de visfilet en mosselen toe en laat de soep nog 5-10 min. zachtjes trekken. Roer er dan de peterselie en garnalen door, verwarm alles goed en breng op smaak met zout en peper.
Serveertip: Serveer er een sneetje geroosterd witbrood bij (80 kcal extra).
Aantal calorieën: 355 Kcal. per persoon.
Meer informatie over het Libelle Dieet: Het Libelle Dieet
Bekijk meer Libelle Dieet recepten