Gegrilde groentesalade
Recept informatie
Dieetcategorie: Libelle Dieet
Personen: 4
Menugang: Salades
Bereidingstijd: 10-20
Ingrediënten
1 Gele paprika
2 Middelgrote rode uien
1 Kleine aubergine
2 Middelgrote courgettes
12 Kerstomaatjes
1 1/2 el. Olijfolie
2 Tenen knoflook
1 el. Verse rozemarijnblaadjes
1 el. Verse tijm
Voor de crème:
3 el. Bladpeterselie, gehakt
2 el. Bieslook, gehakt
2 Tenen knoflook, gehakt
1 Citroen, het sap (ca. 3 el)
150 ml. Water
1 el. Magere roomkaas of Griekse yoghurt
Versgemalen zwarte peper
Zout
Bereiding
Snijd de gele en rode paprika in stukken en de rode uien in partjes. Maak van de aubergine en courgettes mooie plakken. Hak de knoflook fijn en scheur de rozemarijnblaadjes en tijm klein om later het gerecht mee te garneren.
Verwarm de grill voor. Maak eerst de crème. Doe alle ingrediënten bij elkaar en pureer ze, zet dit opzij.
Voor de salade
Doe alle groenten in een kom met de olie, knoflook, rozemarijn en tijm. Bestrooi met wat zout en peper. Spreid alles uit op een met bakpapier beklede bakplaat en zet de plaat 8-10 min. onder de grill.
Keer de groenten af en toe tot ze gaar zijn. Laat ze afkoelen tot kamertemperatuur. Verdeel de groenten over borden en geef er een schep kruidencrème bij.
Meer informatie over het Libelle Dieet: Het Libelle Dieet
Bron: Libelledieet
Bekijk meer Libelle Dieet recepten