Pannenkoeken van maïsmeel
Recept informatie
Dieetcategorie: Koolhydraatarm
Personen: 4
Menugang: Hoofdgerecht
Bereidingstijd: 10-20
Ingrediënten
1/2 kop Sojamelk
1 eetl. Azijn
2 eetl. Ahornstroop
1 kop Maïsmeel
1 kop Volkoren tarwebloem
1/4 theel. Bicarbonaat
1/8 theel. Zout
Bereiding
Vermeng de sojamelk met de azijn en ahornstroop. Zet dit mengsel apart.
Vermeng de overige ingrediënten in een grote schaal en giet er dan het melkmengsel bij. Roer het geheel om de klonten te verwijderen.
Schenk nu kleine delen van het beslag op een verhitte bakplaat of in een koekenpan met een beetje olie, en laat ze bakken tot de bovenkant begint te bobbelen. Draai ze om met een spatel en bak de andere kant tot ze goudbruin zijn.
Dien ze onmiddellijk op. (Roer het beslag regelmatig om omdat het anders kan schiften).
Serveertip: Serveer de maïs pannenkoeken met ingemaakt fruit, appelmoes of ahornstroop.
Bevat per portie: 12 gram koolhydraten.
Meer informatie over koolhydraatarme diëten: Koolhydraatarme Diëten
Bekijk meer Koolhydraatarm recepten